top of page

Leerlingen onderscheiden zich in
wedstrijden en toelatingsproeven

Wedstrijden en competities

We moedigen onze geïnteresseerde leerlingen aan om zich in te schrijven voor allerlei wedstrijden en zich buiten het klaslokaal met studenten van andere scholen te meten.

De voorbije jaren deden onze leerlingen met een talent voor taal mee aan diverse taalwedstrijden. Ze behaalden prima resultaten voor Engels, Duits en Frans in de de BBC Public Speaking Awards, The Big Challenge, de taalwedstrijd van de KU Leuven (Campus Brussel), de Hogeschool-Universiteit Brussel-taalwedstrijd en Olyfran (olympiade voor Frans). Ze scoorden bovendien uitstekend in de Vers Poëzie Revue of werden winnaar in de schrijfwedstrijd Write Now. 

In een videowedstrijd voor de Europese commissie zetten onze leerlingen zich op de kaart als wereldburgers. Anderen namen deel aan het seminarie voor EPAS-juniors in Brussel. Ze brainstormden er over Europa met andere junior ambassadors, volgden een workshop over fake news, stelden vragen aan Belgische Europarlementsleden, en namen deel aan de EPAS-Europaquiz, die ze met glans wonnen.

Onze wiskundigen behaalden knappe resultaten in de Kangoeroewedstrijd, Unimath (UGent), Wiskunnend Wiske en de wiskunde-olympiade.

Onze teams vernuftige ingenieurs staken er bovenuit in de European Best Engineering Competition (UGent) en de Race of Champions (grootste robotcompetitie in Vlaanderen).

We zijn ook bijzonder trots op onze wetenschappers die zeer knappe resultaten behaalden op de fysica-, bio- chemie- en geografie-olympiades. Voor de periode 2016-2018 ontving onze school de titel 'OlympiadeSchool Natuurwetenschappen' voor de goede resultaten van onze leerlingen in de olympiades fysica, biologie, chemie, aardrijkskunde en in de jongerenolympiade natuurwetenschappen. Deze eervolle titel kregen we opnieuw voor de periode 2019-2021. Leerlingen van onze eerste graad plaatsten zich voor de finale van de STEM-olympiade.

Onze whizzkids behaalden podiumplaatsen in de Vlaamse programmeerwedstrijd en de wedstrijd Weetewa voor vloggers. 

Wie weet word jij in de loop van je Sint-Pietersjaren wel één van onze bollebozen?

Toelatingsproeven

Misschien droom jij er al van om later arts te worden? Dan zit je alvast goed op onze school. Met een slaagpercentage dat een heel stuk boven het Vlaamse gemiddelde ligt, deden onze oud-leerlingen het bij de toelatingsproeven van de voorbije jaren uitstekend.

Toelatingsproef geneeskunde

Of misschien word je liever ingenieur? Ook dan zit je goed op onze school. Van onze oud-leerlingen kregen we de resultaten op het examen ‘wiskundige basistechnieken’ doorgestuurd. Dit examen wordt afgenomen in oktober in de eerste bachelor burgerlijk ingenieur. Als je slaagt voor dit examen ben je vrijgesteld voor dit examengedeelte in januari. Ook hier scoorden onze oud-leerlingen uitmuntend.

bottom of page