top of page

Welkom op Sint-Pieters!

Je maakt je klaar om de stap naar de secundaire school te zetten, of je wil van school veranderen en bent op zoek naar een ‘wijze’ school? Dan is Sint-Pieters de ideale school voor jou.  Aan de rand van de stad vind je achter onze mooie gevel een school met een kleinschalig internaat, een speelplaats en speelvelden. Een ruimte met veel groen, een ruimte om ook figuurlijk te groeien en bloeien.

 

Als doorstroomschool (ASO) bieden we kwaliteitsvol onderwijs en zorg in een brede waaier aan studierichtingen binnen de domeinen moderne en klassieke talen, economie, (humane) wetenschappen en wiskunde. Die bereiden je optimaal voor op het hoger onderwijs en op een wereld, reëel en virtueel, die voortdurend in beweging is.

 

Onze baseline ‘wijs in Gent’ slaat niet enkel op het onderwijs, maar ook op de geëngageerde levenswijsheid waarin we leerlingen doen groeien. Elke klas wordt begeleid en nauw bijgestaan door een klascoach. Op wekelijkse basis verkent die met de leerlingen in individuele en groepsgesprekken hun talent en passie, hun bezorgdheden en uitdagingen. We begeleiden hen in de ontwikkeling van een eigen leerhouding, van ICT-vaardigheden en van mediawijsheid. In die warme en persoonlijke begeleiding willen we onze jongeren helpen uitgroeien tot ‘wijze’ mensen, zelfstandig en zelfredzaam, verantwoordelijk en respectvol, sociaal en geëngageerd.

 

Op school moet het echt ook ‘wijs’ zijn en moet er ruimte zijn voor spel en plezier. In talloze (middag)activiteiten komt je creatief en muzikaal talent naar boven of kan je je uitleven in sport en spel.

​​​

Benieuwd om Sint-Pieters in haar veelzijdigheid te zien? We nodigen je graag uit op onze infoavonden en openschooldag. Lees snel hier verder voor de data en hoe je kan inschrijven voor onze infoavonden en openschooldag.

Tot binnenkort?!

bottom of page