top of page

Krachtige en wijze leeromgeving

Je krijgt op Sint-Pieters prima onder'wijs' in heel wat studierichtingen van de domeinoverschrijdende doorstroom (het vroegere ASO). We bereiden jou voor om verder te studeren in het hoger onderwijs en leren jou op een wijze manier te studeren (leren leren). Diverse leerstijlen komen hierbij aan bod: van traditionele tekstboeken tot online cursussen, video's en interactieve software.

Jij bent de toekomst van morgen en als school bereiden wij jou daarop voor. 'Wijs' onderwijs betekent ook dat we onder andere inzetten op ICT en mediawijsheid. In een online wereld zijn digitale vaardigheden essentieel. De laptop zal een hulpmiddel zijn bij het leren.

Wij willen dat het 'wijs' is op school en dat je je dus goed voelt in jouw klas. Want 'wijs' dat betekent ook 'wij samen'. 

Van het eerste tot het zesde middelbaar heb je in jouw lessenrooster een lesuur 'coaching'. Tijdens dit coachingsuur krijg je in het eerste jaar sessies rond hoe jouw schooltas maken, taken en toetsen plannen, samenvattingen maken, proefwerken voorbereiden . . . 

 

De klascoach is jouw belangrijkste aanspreekpunt. Doorheen het schooljaar zal je ook vijf keer een individueel gesprek hebben met jouw klascoach waarin je samen even kijkt hoe het met je gaat. 

 

Vanuit je eigen persoonlijkheid leer je zelf verantwoordelijkheid nemen in je eigen leerproces. We doen dit aan de hand van feedback en evaluatie. Hieruit haal je tips over wat je nog niet helemaal beheerst of hoe je jouw leermethode nog kunt verbeteren. De begeleide avondstudie of namiddagstudie tijdens de proefwerken kunnen jou hierin op weg helpen. 

Ben je op zoek naar een extra uitdaging dan krijg je de kans om je in te schrijven voor allerlei wedstrijden om je buiten het klaslokaal te meten met studenten van andere scholen. Als geïnteresseerde leerling blijf je hier dus niet op je honger zitten.

Samengevat: bij ons krijg je de kans om op je eigen unieke manier te groeien en te ontwikkelen. 

Eerste schoolweek-35.jpg
20230602_130532404_iOS.heic
bottom of page