top of page

Onze leefomgeving

Het internaat wil een warm, aangenaam en familiaal nest zijn, een plaats waar je je thuis voelt in een eigen groep, samen met leeftijdsgenoten. We bieden je een ruim aanbod van zinvolle activiteiten.

Tijdens de pauzes kan je even een frisse neus halen buiten op de speelplaats of kan je sporten in onze sportzaal (badminton, basketbal, volleybal). Wie het liever wat rustiger aan doet, kan terecht in ‘de living’ om tv te kijken of een gezellige babbel. te doen. Op de WII spelen, karaoke zingen, of een tik-tok maken ... ook dat kan allemaal.

Ons aanbod op woensdagnamiddag is zeer gevarieerd: van sport en crea tot cultuur of koken … Zo organiseren we een stadsspel, een namiddag klimmen of een nieuwjaarsreceptie. We bereiden cupcakes, ontwerpen juwelen of gaan naar de bioscoop … Deelnemen aan schoolsport kan natuurlijk ook.

SPI Internaat-3.jpg
Internen in de tuin.jpg

Iedereen kan het internaat één keer per week verlaten. Vanaf het vierde jaar kan dit een tweede keer, maar dan enkel voor sport. Voor wie dat wil, gaan we nog op zoek naar een extra sportaanbod (een variatie van: sport en spel, fitness,  zwemmen of start to run).

Daarnaast draai je ook mee in de dagelijkse internaatswerking. Via een beurtrol word je ingeschakeld in de eetzaal. Plezier, zelfstandigheid en verantwoorde-lijkheid zijn dan ook onze sleutelwoorden.

Een team van gemotiveerde opvoedsters staat dag en nacht paraat. Een luisterend oor, een vertrouwd gezicht of een schouderklopje kunnen soms wonderen doen. Ook op onze beheerder kunnen jij en je ouder(s) altijd rekenen.

bottom of page